Yeni Yönetici Atama Yönetmeliğinde Beklenen Değişiklikler Neler? | Eğitimin Yeni Yüzü | Egitimciyim.Net

Yeni Yönetici Atama Yönetmeliğinde Beklenen Değişiklikler Neler?

egitimciyiz

Yönetici
Katılım
24 Ağu 2007
Mesajlar
2,699
Tepki
6
Puan
38
Konum
Türkiye
Milli Eğitim Bakanlığı'nda yönetici atama süreçlerinde bazı değişiklikler yapılması bekleniyor.  Yeni yönetici atama yönetmeliğinde değişmesi beklenen değişiklikler neler? İşte Detaylar...


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Bakan olarak atanması sonrasında, Bakanlık kadrolarında ve yönetiminde önemli değişiklikler yaşanmış, bu değişiklikler yönetmelik güncellemeleriyle de kamuoyuna yansıdı.

Yeni yönetici atama yönetmeliğinde değişmesi beklenen değişiklikler ise kulis bilgileri dahilinde;

Ek-1 Yönetici Değerlendirme Formu Sadeleştirilecek: Yönetici değerlendirme sürecinde kullanılan Ek-1 yönetici değerlendirme formu, daha basit ve anlaşılır bir hale getirilebilir.

Mülakat Süreci Devam Edecek: Müdür atamaları için mülakat süreci devam edecek gibi görünüyor. Ancak müdür yardımcısı atamalarında mülakatın kaldırılması gündemde olabilir.

Yöneticilerin Göreve Başlama Zamanı: Atanacak olan yöneticilerin yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde görevlerine başlaması planlanıyor. Bu, okulların daha düzenli bir şekilde yönetilmesine katkı sağlayabilir.

4+4 Yıllık Yöneticilik Süresinde Değişiklik: Yönetici olarak atananların görev süresi olan 4+4 yıl içinde değişiklikler yapılabilir. Bu, yönetici atanmış okulların daha iyi performans göstermesi amacıyla düşünülebilir.

İl Dışı Tayin İmkanı: Yönetici olarak atanmış olanların il dışına tayin talepleri konusunda bir düzenleme yapılabilir, böylece yöneticiler il içi ve il dışı tayinlerde yönetici olarak başvurabilme imkanına sahip olabilirler.
 
Üst Alt