Güzel Sanatlar Liselerine Giriş Şartları

viyolin

Bilge Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
28 Şub 2008
Mesajlar
277
Tepki
0
Puan
0
Konum
Türkiye
güzel Sanatlar Liselerine Giriş Şartları
kontenjan
madde 7- Okulların Resim Ve Müzik Alanlarının Her Birine Bir Öğretim Yılında Alınacak Öğrenci Sayısı 24’ü Geçemez. Bu Öğrencilerin Sanat Derslerinde Dersliklere Dağılımı, Sanat Derslerinin Özelliği Dikkate Alınarak Okul Yönetimince Düzenlenir.

başvuru
madde 8- İlköğretim Okulunu O Yıl Bitirenlerden;
a) Diploma Notu En Az 3.00
b) Girecekleri Alanla İlgili Dersin 4 Üncü, 5 İnci, 6 Nci Ve 7 İnci Ve 8 İnci Sınıflarına Ait Yıl Sonu Notlarının Aritmetik Ortalaması En Az 4.00
olduğunu Belgelendirenler Sınava Girmek Üzere İstedikleri Okullara Başvurabilirler (ek-2)
öğrenimlerinin Bir Kısmını Yurt Dışında Yaparak Sınavlara Başvurunun Yapıldığı Ders Yılı Başında 8 İnci Sınıfa Kaydolan Öğrencilerden Gireceği Alanla İlgili Dersin Yalnız 8 İnci Sınıfa Ait Yıl Sonu Notunun En Az 4.00 Olması Şartı Aranır.
öğrenimlerini Yurt Dışında Tamamlayarak Denkliğini Yaptıran Öğrenciler İle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Okullardan Mezun Olup Durumlarını Belgelendirenler De Öğrenim Görmek İstedikleri Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüklerine Başvurabilirler.
öğrencilere Gerekli Duyuru Yapılır Ve İlköğretim Okulu Müdürlüklerince Başvuru Şartlarını Taşıyanlardan İsteyenlere “not Durum Çizelgesi” Düzenlenerek Verilir (ek-1)
adayların Sınav Giriş Belgeleri, Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müdürlüklerince Düzenlenerek Alanlarına Göre Listeleri Hazırlanır. (ek-3)

öğrenci Seçimi Ve Kayıt Kabul
madde 9- Öğrenci Seçimi Ve Kayıt Kabuller Aşağıdaki Açıklamalara Göre Yapılır.
a) Yetenek Sınavı, Okul Müdürünün Başkanlığında İlgili Alan Şefi İle Alan Dersleri Öğretmenlerinden En Az Üç Üyeden Oluşan Komisyonca Yazılı, Sözlü Ve Uygulamalı Olarak Veya Bunlardan Biri Ya Da Bir Kaçı İle Yapılır.
b) Sınavlar; Müzik Ve Resim Alanlarında, Alanın Özelliğine Uygun Olarak Komisyonca Belirlenen Ve Okul Müdürünce Onaylanan Esas Ve Ölçütlere Göre 100 Puan Üzerinden Değerlendirilir.
c) Değerlendirme Sonunda En Yüksek Puandan Başlamak Üzere Adayların Sıralaması Yapılarak Kontenjan Kadar Asıl Ve Yedek Listeler Hazırlanır Ve Okulda İlan Edilir.
d) Sınavı Kazanan Adayların, Süresi İçinde Kayıtları Yapılır. Kontenjanın Dolmaması Durumunda Ders Yılının İlk Haftasının Son İş Günü Çalışma Saati Bitimine Kadar Sıralamaya Göre Yedek Listeden Kayıtlara Devam Edilir.
e) Başvurular, Öğrenci Seçimi Ve Kayıt Kabulle İlgili İş Ve İşlemler Bakanlıkça Belirlenen Takvime Göre Yürütülür.

nakiller
madde 10- Bu Okullar Arasında Öğrenci Nakilleri:
a) Kamu Görevi Nakli, Açıktan Atanma, İlk Defa Göreve Başlama, Emekli Olma, Boşanma, Ölüm, Doğal Afet, Can Güvenliğinin Olmaması, İş Yeri Nakli Ve İş Yeri Değişikliği,
b) Öğrencilerin Acil Kayıtlı Sağlık Kurulu Raporu Almaları,
c) Aynı Sınıf Ve Alanda Bulunmak Şartıyla Karşılıklı Yer Değiştirmek İstenmesi
durumlarında Kontenjan Bulunması Ve Özrün Belgelendirilmesi Kaydıyla İlgili Okul Müdürlüklerince Yapılır. Nakil Nedeniyle Sınıf Mevcudu 24’ün Üzerine Çıkarılamaz.
bu Maddenin Birinci Fıkrasının (a) Bendine Göre Nakillerin Yapılabilmesi İçin Özür Tarihinden İtibaren Altı Ay İçinde Başvuruda Bulunulması Gerekir.
nakil İçin Başvuru, Öğrencinin Öğrenim Gördüğü Okul Müdürlüğüne Liselerdeki Nakiller İçin Belirtilen Sürelerde Yapılır
 

Benzer konular

Üst Alt