Ana Sayfa
FORUM
Dost Siteler
REKLAM
Sitene Ekle
Site Haritası
Oyun
Haber Ekle
SORU-CEVAP
İlanlar
Sınav
İlköğretim
Ortaöğretim
Yükseköğretim
Mevzuat
Önemli Haberler
Mahkeme Kararları
Okul Gündemi
MEB
KPSS
Bize Ulaşın
Home
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse
buraya tıklayın
.
08 Ocak 2009, 02:39:07
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Egitimciyim.Net
>
Eğitim Dünyasına Dair Herşey
>
Eğitim
(Moderatör:
KILIÇ
) >
Sınıf Disiplinini Sağlamada Dik. Edilecek Hususlar
Sayfa:
[
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
K: Sınıf Disiplinini Sağlamada Dik. Edilecek Hususlar (Okunma Sayısı 112 defa)
Sınıf Disiplinini Sağlamada Dik. Edilecek Hususlar
« : 16 Kasım 2008, 00:10:17 »
feyza05
Yönetim Ekibi
Bilge Üye
SINIF DİSİPLİNİNİ SAĞLAMADA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Disiplin Sınıf Yönetiminin sadece küçük bir parçasıdır. Kurallarına göre yönetilen sınıflarda problem en asgari seviyededir. Çıkan problem sizinle ise bile yine problemi sizinle çözmeleri gerektiği terbiyesi öğrencilere anlatılmalı.
Saygılı ve edepli bir biçimde ‘Evet ama sizinde haksız olduğunuz şöyle bir durum da var, hocam!’ diyebilmeliler. Başları sıkıştığında başvuru mercii, derdini anlatabileceği kişi olarak sizi ilk hal edecek bilmeliler. Bazen öyle yalnız çocuklar olur ki fıtratından dolayı arkadaş edinememiş kimi kimsesi yok, hele birde yetimse... Çölde yaşama savaşı veren bir zayıf çiçek...
Problemi çözerken sakin, sabırlı, saygı çerçevesinde ciddi olarak işleri yürütüyorsanız öğrencilerden de saygı ve güven bulacaksınız. Negatif, tehdit edici, saygı göstermez bir tavırdaysanız, aranızdaki ilişki zedelenecektir. Öğrenciye bir şey anlatamayacak ve sizden ders öğrenemeyecektir. Hoşgörü tolerans birçok kapıyı açan bir anahtar olabilir.
ÖĞRENCİLERLE SUÇLAR ARASINA ENGELLER KOYMALI
Öğrenciyi disiplinsiz yapan en önemli hadise çocuğun yalnız başına kontrolsüz kalmasıdır. Öğrenciyi ya siz, ya sizin kontrol ettiğiniz bir faaliyet disiplinsizliğe engel olmalıdır.
ENGELLER
Sizinle olan iletişimi.. Değişik Aktiviteler..
Okul ve sınıf Kuralları SUÇ
• Öğrenciler arası(veya öğretmen öğrenci arası) bir problem çıktığında;
1. Meseleyle ve taraflarla alakalı bilgi toplamalı. (Öğrenciyi neler kızdırır ne sevindirir, ev durumu, anne baba durumu ... kısacası her şey problemin çözümünde etkili olabilir)
Aranan bilgi ;
a)Velilerde b)Okul Psikoloğunda c) Bekçide d)Yemekhane elemanlarında e)diğer öğretmen arkadaşlarda vs. de bulunabilir.
2. Problemi çözme planı yapmalı.
3. Bazen kendilerinde cevap olabileceğinden çözüm kendilerine sorulmalı ‘Sen olsaydın bu problemi nasıl çözerdin?’
4.Tecrübeli öğretmenlerle istişare etmeli.
5.Karar vermeli.
Her türlü problem teke tek görüşülerek halledilmeli ve karar vermeden önce kesinlikle konflikt taraflarının ikisi de dinlenmeli.
Öğrencini arkadaşları yanında utandırma, bozma. Problemini size rahat açabileceği başka bir ortamda ikili halletmeye çalış. Problemi aşmada nasıl yardımcı olabileceğini sor.
Sorumluluk bilincinin ne demek olduğunu anlat ve bu bilinci ölçmek ve pratiğini yapmak amacıyla bazen onları yalnız bırak ama kapı önünde bekletme.
Hiçbir zaman kaba kuvvete başvurma!!! Ama dikkatli ol! Disiplinsizlik gibi bir durumda öğrenciler sizin tepkinizi ölçeceklerdir. Doğru problem çözümü yapıp, sizden esas beklediklerini vermeniz gerekir.Yani gerektiği zaman ceza. Zaten cezayı siz vermiyorsunuz, onlar ceza yolunu seçiyorlar.
Her ne olursa olsun öğretimi durdurmamak! Öğrenciye kızmak için ders durdurulmamalı.
Yakın takip etme: Yaramazlık yapanı yakınınıza alın, yada devamlı göz kontrolünde tutmaya çalışın. Bazen ilk sıralara oturtulabilir.
Davranışlarını beğendiğiniz öğrencilerin isimlerini zikredin. Aferin deyin. Ama köleniz yapmayın.
Devamlı uyarmak ciddi olmadığınız izlenimini verir. Bir kere uyardın arkasından gereken yapılmalı yoksa sınıfı öğrenciler yönetmeye başlayabilirler.Yönetimi geri almak ise dünyada en zor işlerden birisidir. Gereken yapılmalı da yine pedagojik kurallar çerçevesinde tabii ki.
Kurallara sıkı sıkıya bağlı olmak faydalı sonuçlar getirecektir. İnisiyatifinizle bazen kontrollü atlamalar yapılabilir.Ölçülü olsun yeter ki.
ÖĞRENCİYE SAYGI
1. Öğrenci konuşurken dinlememezlik yapma! Açık ol.Vermek istediği mesajı önemse. Objektif davran.
2. Öğrencinin özel hayatına saygı.
3. Dostça hareket, tavır; korkutarak değil! Parmakla bile gösterme, işaret etme uzaklaştırıcı olabilir. Parmakla göstererek ‘Hey sen!’,yerine, elin iç tarafı gösterilerek ‘Siz!’ şeklinde hitap daha pozitif olacaktır.
4. İsimleriyle hitap. Çok önemli bir saygı göstergesi.
5. Kurallara uyma uyarıları yerine soru sorma.’ Kaldırın şunları’ ,’hala ne bekliyorsunuz, bilmiyor musunuz zil çalalı kaç dakika oldu!’
Yerine ......
‘Arkadaşlar hazır mıyız!’
6. Davranış problemlerini özel görüş! Arkadaşları yanında utandırılmamalı.Öğretmenim beni arkadaşlarımın yanında bozmayarak benim seviyemi onlar nazarında düşürmedi.
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Pasif
Re: Sınıf Disiplinini Sağlamada Dik. Edilecek Hususlar
«
Posted on:
08 Ocak 2009, 02:39:07 »
Merhaba ziyaretçimiz. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz.Siteden daha fazla yararlanmanız,konulardaki eklenti,dosya ve dökümanları görmek için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.
Anahtar Kelimeler:
Sınıf Disiplinini Sağlamada Dik. Edilecek Hususlar oyunları, Sınıf Disiplinini Sağlamada Dik. Edilecek Hususlar programı, Sınıf Disiplinini Sağlamada Dik. Edilecek Hususlar , Sınıf Disiplinini Sağlamada Dik. Edilecek Hususlar program yükle, Sınıf Disiplinini Sağlamada Dik. Edilecek Hususlar download, Sınıf Disiplinini Sağlamada Dik. Edilecek Hususlar hikayeleri, Sınıf Disiplinini Sağlamada Dik. Edilecek Hususlar kitabı, Sınıf Disiplinini Sağlamada Dik. Edilecek Hususlar haber, Sınıf Disiplinini Sağlamada Dik. Edilecek Hususlar yükle, Sınıf Disiplinini Sağlamada Dik. Edilecek Hususlar videosu, Sınıf Disiplinini Sağlamada Dik. Edilecek Hususlar, şarkı sözleri
İlgili Konular
Konu Başlığı
Başlatan
Y
G
Son Mesaj
Beb Hazırlanırken dikkat edilecek hususlar
Özel Eğitimle İlgili Herşey Burada
akkuru
3
374
25 Ağustos 2008, 14:57:28