*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
06 Aralık 2019, 05:50:42


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
K: 5. sınıf fen ve teknoloji dersi performans ödevi  (Okunma Sayısı 84564 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 05 Eylül 2008, 05:53:46 »
feyza05
Ziyaretçi

FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ

PERFORMANS ÖDEVİ KONUSU   : Besinler ve Değerleri.
PERFORMANS ÖDEVİ AÇIKLAMASI   : Sizden bir günlük beslenmede almış olduğumuz besinleri ve değerlerini bulmanız istenmektedir.
PERFORMANS ÖDEVİ TESLİM TARİHİ:
YÖNERGE   : Performans ödevinizi gerçekleştirirken aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

1.   Çalışma taslağını oluşturunuz.
2.   Normal olarak bir günde hangi besinleri tüketiyorsunuz? Belirtiniz.
3.   Tüketilen besin maddelerinin miktarını tespit ediniz.
4.   Tükettiğiniz besin maddelerinin hangi besin grubuna ait olduğunu gösteren bir çizelge oluşturunuz.
5.   Tükettiğiniz besin maddelerinde bulunan vitamin değerlerini belirten çizelge yapınız.
6.   Konu ile ilgili olarak aile büyüklerinden, öğretmenlerden, okul ve ilçe kütüphanesinden, internetten yazılı, sözlü ve resimli kaynak araştırmasında yararlanabilirsiniz.
7.   Çalışmalarınızın sonunda mutlaka yararlanılan kaynakları gösteriniz.
8.   Dosyanıza Performans Ödevi Kapağı yapınız. Örnek kapak dosya aşağıda verilmiştir. Bundan yararlanabilirsiniz.
9.   Performans ödevlerinizi bilgisayardan yazabileceğiniz gibi kalemle de yazıp hazırlayabilirsiniz.
10.   Performans ödevlerinizin aşağıda verilen değerlendirme ölçeği ile değerlendirileceğini biliniz.
11.   Çalışmalarınızı bir dosya haline getirip …………….. tarihine kadar sınıf öğretmenine teslim ediniz.
12.   Başarılar dilerim…

alıntı
Logged
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 3989


View Profile
Re: 5. sınıf fen ve teknoloji dersi performans ödevi
« Posted on: 06 Aralık 2019, 05:50:42 »

 

MESAJDAKİ DOSYA VE EKLENTİLERİ GÖRMEK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ.Üye olmak 10 Sniyenizi alacaktır.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: 5. sınıf fen ve teknoloji dersi performans ödevi oyunları, 5. sınıf fen ve teknoloji dersi performans ödevi programı, 5. sınıf fen ve teknoloji dersi performans ödevi , 5. sınıf fen ve teknoloji dersi performans ödevi program yükle, 5. sınıf fen ve teknoloji dersi performans ödevi download, 5. sınıf fen ve teknoloji dersi performans ödevi hikayeleri, 5. sınıf fen ve teknoloji dersi performans ödevi kitabı, 5. sınıf fen ve teknoloji dersi performans ödevi haber, 5. sınıf fen ve teknoloji dersi performans ödevi yükle, 5. sınıf fen ve teknoloji dersi performans ödevi videosu, 5. sınıf fen ve teknoloji dersi performans ödevi, şarkı sözleri
Logged
« Yanıtla #1 : 16 Ekim 2008, 21:02:36 »
sena yağmur Offline
Yeni Üye


Mesaj Sayısı: 4



HERKESE MERHABA BENİM ÖDEVİM VAR YARIN GİTCEK BEN ŞUNU ANLAMADIM: Tükettiğiniz besin maddelerinin hangi besin grubuna ait olduğunu gösteren bir çizelge oluşturunuz. BESİNLERİ NASIL GRUPLANDIRABİLİRİZ
Logged
« Yanıtla #2 : 16 Ekim 2008, 21:17:10 »
sena yağmur Offline
Yeni Üye


Mesaj Sayısı: 4



LÜTFEN HEMEN GÖNDERİN
Logged
« Yanıtla #3 : 16 Ekim 2008, 21:36:31 »
feyza05
Ziyaretçi


BESİN GRUPLARI

Yeterli ve dengeli beslenmek için gerekli protein, yağ, karbonhidrat, vitamin ve mineral gibi besin ögelerini, yediğimiz besinlerden alabiliriz. Besinler, içerdikleri besin ögelerinin türleri ve miktarları yönünden farklıdır ve besleyici değerleri yönünden 4 ana grup altında toplanır. Bu gruplarda belirtilmeyen, fakat yiyeceklerimize lezzet vermek için kullandığımız yağlar, şeker, salça ve baharat vardır.

Süt ve Süt Ürünleri:

Hangi besinler bu gruba girer?
Süt, yoğurt, peynir, süt tozu gibi besinler bu gruba girer.

Vücudumuza yararı nedir?
1- Kemik sağlığımız için gerekli olan kalsiyum, süt grubu besinler tüketilmeden sağlanamaz.

2- Bu grup ayrıca protein, fosfor ile B2, B12 ve A vitamini açısından zengindir.

Ne miktarda tüketilmesi gerekir?
Yetişkinler için; günde 2 porsiyon,
çocuk, genç, gebe, emzikli, menapoz sonrası kadınlar için: günde 3-4 porsiyondur.

1 porsiyon: Bir büyük su bardağı süt veya yoğurt, iki kibrit kutusu büyüklüğünde peynir, bir küçük kase muhallebi veya sütlaç bir porsiyon kabul edilir.


Et - Yumurta - Kurubaklagil:

Hangi besinler bu gruba girer?
Dana, kuzu, tavuk, hindi, av etleri, balıklar, kurubaklagiller, fındık, fıstık, ceviz ve benzeri yiyecekler ile yumurta bu grup altında toplanır.

Vücudumuza yararı nedir?
1- Bu gruptaki besinler protein, demir, çinko, fosfor, magnezyum ile B grubu vitaminlerinden zengindir.

2- Özellikle kırmızı et, demir açısından çok zengindir.

3- Kurubaklagiller çok iyi birer protein kaynağıdırlar ve bu nedenle et grubu içinde yer alırlar. Kurubaklagiller tahıllarla birlikte yendiğinde et, tavuk veya balığın yerini çok rahatlıkla, tam bir protein kaynağı olarak doldurabilirler. Kolesterol ve yağ içermezler.

4- Öğünlerin birinde kurubaklagil, diğerinde etli sebze yemeği tüketmek yeterlidir.

Ne miktarda tüketilmesi gerekir?
Yetişkin, genç, çocuklar için; 2 porsiyon,
gebe ve emzikli kadınlar için; 3 porsiyon.

1 porsiyon: 2 yumurta, 2 köfte, parça veya kuşbaşı et yemeklerinde
3 köfte büyüklüğünde et birer porsiyon kabul edilir.


Taze Sebze ve Meyveler:

Hangi besinler bu gruba girer?
Her türlü sebze ve meyve bu grup altında toplanır.

Vücudumuza yararı nedir?
1- Bileşimlerinin önemli bir kısmı su olmakla beraber mineraller ve vitaminler bakımından da zengindirler. Folik asit, A vitaminin ön ögesi beta-karoten, E, C, B2 vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum ve posa içerirler.

2- Posa içerdikleri için barsak faaliyetlerine yardımcı olurlar.

Ne miktarda tüketilmesi gerekir?
Günlük tüketilmesi önerilen miktar 5 porsiyondur. Alınan sebze ve meyvenin iki porsiyonu yeşil yapraklı sebzeler veya portakal, limon gibi turunçgiller ya da domates olmalıdır.

1 porsiyon: Büyük meyvelerin (portakal, armut, şeftali vb.) orta büyüklükte bir tanesi, bir küçük boy elma veya muz, 12 adet kiraz veya çilek, 5 adet erik, bir orta büyüklükte domates veya patates, bir küçük havuç, bir küçük yeşil kabak, yeşil sebzelerin kıyıldığı zaman 3 su bardağını dolduran miktarı birer porsiyon kabul edilir.


Tahıllar:

Hangi besinler bu gruba girer?
Buğday, pirinç ve bunlardan yapılan un, ekmek, makarna, bulgur ve benzeri besinler bu gruba girer.

Vücudumuza yararı nedir?
Bu grup besinlerin önemli kısmı karbonhidrattır. Bu nedenle de tahıllar vücudun temel enerji kaynağıdır.

Ne miktarda tüketilmesi gerekir?
Günlük tüketilmesi önerilen miktar 4-6 porsiyondur.

1 porsiyon : Dört yemek kaşığı kadar makarna veya pilav, bir dilim ekmek, sigara böreğinin 3-4 tanesi, tepsi böreğinin normal bir dilimi birer porsiyon sayılır.


alıntı
Logged
« Yanıtla #4 : 17 Ekim 2008, 10:49:39 »
sena yağmur Offline
Yeni Üye


Mesaj Sayısı: 4



çook teşekkür ederim ödevime çok yardımcı oldu
Logged
« Yanıtla #5 : 17 Ekim 2008, 10:51:06 »
sena yağmur Offline
Yeni Üye


Mesaj Sayısı: 4



feyza 05 sen öğretmen misin?
Logged
« Yanıtla #6 : 17 Ekim 2008, 10:55:17 »
feyza05
Ziyaretçi

çook teşekkür ederim ödevime çok yardımcı oldu
Rica ederim.

Evet öğretmenim:=))

Logged
« Yanıtla #7 : 17 Ekim 2008, 18:20:07 »
münevver Offline
Yeni Üye


Mesaj Sayısı: 2



merhaba bana besinler ve değerleri performans ödevi  5 sınıf  bu konuda  yardımcı olurmusunuz
Logged
« Yanıtla #8 : 18 Ekim 2008, 13:47:54 »
feyza05
Ziyaretçi

 
 aşağıdaki linkten indirebilirsin, kolay gelsin...


Register or Login
Logged
« Yanıtla #9 : 18 Ekim 2008, 17:46:58 »
münevver Offline
Yeni Üye


Mesaj Sayısı: 2



teşekkürler Feyza hanım ama bize günlük tükettiğimiz besin maddelerinde bulunan vitamin değerlerini belirten bir çizelge istiyorlar yardımcı olursanız çok sevinirim
Logged
« Yanıtla #10 : 19 Ekim 2008, 14:31:50 »
feyza05
Ziyaretçi

ELMA

Pektin, Bioflanovoid, C vitamini
Kolesterol düzeyini düşürüyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

ENGİNAR

Cynarin, bol miktarda B ve C vitamini
Kan şekerini düzenliyor. C vitamini kalbi güçlendiriyor.

MUZ

Potasyum, B6 vitamini, Serotonin, Magnezyum
Rahatlatıyor ve uyumaya yardımcı oluyor.

FASULYE

Demir, Kalsiyum, B ve C vitamini, Protein
Kan ve hücre yapımına yardımcı oluyor.

BROKOLİ

Magnezyum, A ve C vitamini, Potasyum
Kansere karşı koruyor, kasları güçlendiriyor.

ESMER BUĞDAY

Lysin, Lezithin
Beyni ve sinirleri besliyor, öğrenmeyi güçlendiriyor.

MANTAR

Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum
Kasları güçlendiriyor, saç ve tırnakları besliyor.

ACI MARUL

Yaşamsal önem taşıyan maddeler, Eser element, Potasyum, Fosfor
Yağ metabolizmasını düzenliyor, felç riskine karşı koruyor.

BEZELYE

Bitkisel protein, Magnezyum
Kolesterol düzeyini düşürüyor, bğırsak kanser riskni azaltıyor.

ÇİLEK

C vitamini, Kalsiyum, Potasyum
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, metabolizmayı harekete geçiriyor.

REZENE

C vitamini, Uçucu yağlar, Demir, Potasyum, Kalsiyum
Öksürüğü önlüyor, vücuda oksijen alımını artırıyor.

KÜMES HAYVANLARI

Protein, Potasyum, Magnezyum, B vitamini, Çinko
Baş ağrısı sorununa karşı etkili, stresten arındırıyor.

GREYFURT

Folikasit, C vitamini
Kan basıncını azaltır, kan yapımını artırır.

YULAF

Karbonhidrat, Demir, Magnezyum, B vitamini
Enerji sağlıyor, kas kramplarını önlüyor, idrar söktürüyor.

KUŞBURNU

Likopen, C ve E vitamini, Demir
Soğuk algınlığı ve gribe karşı önleyici etkiye sahip.

RİNGA BALIĞI

Omega3 yağ asidi, Sodyum, Potasyum
Damar sertliğini ve yüksek tansiyonu önlüyor.

AHUDUDU

C vitamini, Potasyum, Kalsiyum, Demir, Folikasit
Virüs ve bakterilere karşı koruyor, tümör oluşumuna engel oluyor.

MÜRVER

Potasyum, B1 vitamini, C vitamini
Terleten ve öksürüğü azaltan etkiye sahip. Kabızlığa iyi geliyor.

YOĞURT

Kalsiyum, Riboflavin, B12 vitamini
Bağırsak kanserine karşı bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

FRENK ÜZÜMÜ

C vitamini, Niasin, Kalsiyum
Sinir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor.

PEYNİR

Protein, Sodyum, Potasyum, Kalsiyum
Kemikleri güçlendiriyor, sinirleri koruyor.

HAVUÇ

A vitamini, Selenyum
Sperm üretimini sağlıyor, vücudu enfeksiyonlara karşı koruyor.

PATATES

Mieraller, C vitamini, Bitkisel Protein, Potasyum
Kansere karşı koruyucu, vücudu toksinlerden arındırıyor.

KEFİR

Asit laktik, Asit laktik bakterileri
Bağırsak enfeksiyonuna, kabızlığa ve gaza iyi geliyor.

KİVİ

C vitamini, Karotionid, Flavonoid
Zayıflatıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

SARIMSAK

Quercetin, Ajoene ve Allisin
Kansere karşı bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

SOM BALIĞI

Omega3 yağ asidi ve D vitamini
Kemikleri güçlendiriyor, meme kanseri riskini azaltıyor.

PIRASA

Allisin, Çinko, Manganez, Selenyum
Kan basıncını düşürüyor, kalbi ve damarları güçlendiriyor.

MERCİMEK

Çinko ve Aminoasit
Yorgunluğu gideriyor, strese karşı etkili

MISIR

Çinko, Magnezyum ve B vitamini
Stresle savaşıyor, bağırsak kanserini önlüyor.

USKUMRU

Omega3 yağ asidi, D, B6-B12 vitaminleri ve İyot
Kan basıncını düşürüyor, moral yükselten etkiye sahip

MANGO

A ve B vitamini, Çinko
Cinsel enerjiyi yükseltiyor,orgazm yeteneğini artırıyor.

DENİZ BİTKİLERİ

Omega3 yağ asidi, Pantothenik asit
Kolesterol düzeyini düşürüyor, kalp krizi riskini azaltıyor.

SİYAH TURP

C vitamini, Kalsiyum, Potasyum, Demir
Bağışıklık sistemini ve kan dolaşımını güçlendiriyor.

KAVUN

Mahnezyum, Potasyum ve Kalsiyum
Vücuttaki su düzeyini ayarlıyor, idrar oluşumunu artırıyor.

SÜT

Kalsiyum, D, A ve B2 vitaminleri
Kemik oluşumunu teşvik ediyor, bağırsak kanserine karşı koruyor.

PEYNİR SUYU

Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Laktik asit bakterileri
Sindirim sistemi şikayetleri ve mide yanmasına karşı iyi geliyor.

CEVİZ, FISTIK, FINDIK

B ve E vitamini, Çinko, Demir
Sakinleştiriyor, uyumayı sağlıyor, stresi azaltıyor.

ZEYTİNYAĞI

Doymamış yağ asidi, E vitamini
Kötü huylu kolesterol düzeyini düşürüyor, hücreleri koruyor

PORTAKAL

B ve C vitamini, Potasyum, Kalsiyum, Selenyum
Vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlıyor.

PAPAYA
Karotinoid, Enzimler, C vitamini
Kalp hastalıklarını önlüyor, stresi azaltıyor

YEŞİL-KIRMIZI BİBER

Capsaicin, A ve C vitamini, Çinko
Baş ağrısı ve migrene karşı koruyucu etkiye sahip

ERİK

Potasyum, Demir, B vitamini
Vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlıyor, enerji veriyor.

KIRILMAMIŞ PİRİNÇ

Protein, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum
Mide anması ve gaza karşı etkili. Vücuttaki fazla suyu atıyor.

RAVENT

Magnezyum, Manganez, Kalsiyum, B vitamini
Sağlıklı kemiklerin oluşumuna katkıda bulunuyor.

DANA ETİ

Demir, Protein ve Potasyum
Soğuk algınlığı, öksürük ve gribe karşı iyileştirci etkiye sahip.

LAHANA TURŞUSU

Laktik asit bakterileri ve B12 vitamini
Tümör oluşumunu önlüyor.

KEREVİZ
Potasyum, Sodyum, Kalsiyum, Magnezyum
Kabızlık, mide ve bağırsak sorunlarına karşı etkili.

SHIITAKE MANTARI

Lentinan, D vitamini
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kanser oluşumunu engelliyor.

SOYA

Yağ, E vitamini ve Protein
E vitamini hücreleri koruyor, kanser riskini azaltıyor
alıntı



Logged
« Yanıtla #11 : 19 Ekim 2008, 14:32:31 »
feyza05
Ziyaretçi

BESİNLER VE VİTAMİN DEĞERLERİ
1.       C VİTAMİNİ - Limon, portakal, çilek, greyfurt, kivi, dolmalık biber, enginar, brokoli, fasulye, maydanoz, kuşburnu ve ahudududa var. Serbest radikallere karşı savunma mekanizması geliştiriyor.
2.       E VİTAMİNİ  - Ayçiçek yağı, zeytin yağı, fındık,  badem, soya, ceviz ve fıstık türlerinde bulunuyor. Hem erkekte hem de kadında kalp krizi riskini azaltır, birçok kanser türüne karşı da vücudumuzu koruyor
3.      A VİTAMİNİ -  Havuç, ıspanak, kabak, marul, brokoli, karaciğer ve domateste bulunuyor.  Bağışıklık sistemi hücrelerinin sayısında önemli derecede artış sağlar.
alıntı
Logged
« Yanıtla #12 : 19 Ekim 2008, 14:33:48 »
feyza05
Ziyaretçi

VİTAMİN DEĞERİ
Yumurta başlıca A, D, E ve B grubu vitaminleri olmak üzere diğer vitaminleri de önemli oranda içermektedir. Yumurta sarısındaki A vitamini gözün iyi görmesini sağlar, kemik gelişimi ve sağlıklı dişler için de gereklidir. Vücut hücrelerinin gelişmesine yardım

eder. Solunum ve sindirim sisteminin sağlıklı olmasını ve enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar.
D vitamini, insan vücudunda kalsiyumun kullanılmasına yardımcı olur. Yumurta sarısı, D vitamini sağlayan birkaç besinden biridir ve güneş ışınlarından da yeterince faydalanıldığı takdirde yumurta özellikle çocuklarda D vitamini eksikliğine bağlı kemik bozukluğu oluşmasını engeller.
Yumurta E vitamini yönünden de oldukça zengindir. E vitamini oksidasyonu önleyici etkisinden dolayı, vücudumuzu zararlı maddelere karşı korur.
B grubu vitaminleri bazı besin öğelerinin vücutta enerjiye çevrilmesi için gereklidir. Yumurta özellikle B2 vitamini açısından çok zengindir. Bu vitamin deri ve göz sağlığı için de gereklidir.

Ayrıca yumurta da bulunan kolin, beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde önemli rol oynamaktadır.

alıntı



Kolay gelsin...
Logged
« Yanıtla #13 : 22 Ekim 2008, 19:08:14 »
etoile1984 Offline
Yeni Üye


Mesaj Sayısı: 1



MERHABALAR, BENİM PERFORMANS ÖDEVİ İÇİN 2 ADET BÖBREK YAPMAM GEREKİYOR..ŞİŞKİN OLMASI GEREKLİ İMİŞ. NASIL YAPABİLİRİM ? CUMA GÜNÜNE LAZIM :(
Logged
« Yanıtla #14 : 12 Kasım 2008, 01:39:32 »
hamide Offline
Yeni Üye


Mesaj Sayısı: 1



iyi geceler diliyorum.fen ve teknoloji dersi ,beşinci sınıf konularını içeren performans ödev konularına ihtiyacım var.şimdiden teşekkür ediyorum yardımlarınıza
Logged
 
İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Y G Son Mesaj
8. sınıf matematik performans ödevi Ödev feyza05 1 18762 Son Mesaj 14 Nisan 2015, 20:24:11
Gönderen: şengül balcı
6-7-8. sınıf fen ve tek. dersi performans ödevi Ödev feyza05 6 15672 Son Mesaj 13 Kasım 2008, 20:38:58
Gönderen: feyza05
5.sınıf türkçe dersi proje ve per. ödevi Ödev feyza05 2 9375 Son Mesaj 03 Ocak 2010, 17:15:37
Gönderen: şebnem
6. sınıf sosyal bilgiler performans ödevi Ödev feyza05 0 11317 Son Mesaj 13 Kasım 2008, 16:26:17
Gönderen: feyza05
Fen Ve Teknoloji dersi performans ödev örneği Ödev feyza05 0 5579 Son Mesaj 13 Kasım 2008, 16:35:12
Gönderen: feyza05
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

|- | - | - | - | -
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines

sitemap ( urllist ( rss ( archiv ( arsiv ( xml (

MKPortal ©2003-2007 mkportal.it