*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
20 Kasım 2017, 02:06:24


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
K: Türkçe-sosyal-fen soruları  (Okunma Sayısı 6021 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 04 Eylül 2008, 00:44:59 »
feyza05
Ziyaretçi

TÜRKÇE SORULARI (4.SINIF)
1.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama işareti yanlıştır?
A)Dedem bakkala gitti. B)Ayşe dikkat et!
B)Ahmet nereye gitti. D)Öğretmenimiz geldi mi?

2.Aşağıdaki cümlede kaç kelime vardır?
''Oyun oynarken ,Ayşe ile Osman ve Özlem ile Mustafa eşleştiler''
A)7 B)9 C)8 D)10

3.Konuşma seslerinin yazıdaki işaretlerine ne denir?
A)Rakamlar B)Hece C)Harf D)Cümle

4.Ses yolunda bir engele takılmadan çıkarılan harfler hangileridir?
A) a-e-ı-i-o-ö-u-ü B)p-ç-t-k-f-j
C)b-c-d-e-g-ğ-j D)l-m-n-r-v-y-z

5.Aşağıdakilerden hangisi sesli uyumuna uyar?
A)Öğrenci B)Memur C)Esnaf D)Kale

6.''Kardeşim sokakta koşarken düştü'' cümlesinde hangi kelime sesli uyumuna uymayan bir ek almıştır.?
A)Koşarken B)Sokakta C)Düştü D)Kardeşim

7.''Zavallı kuş ölünce, yüreğim burkuldu'' cümlesinde yumuşayan sessiz harf bulunan kelime hangisidir?
A )Zavallı B)Ölünce C)Yüreğim D)Burkuldu

8.Aşağıdaki kelimelerden hangisi sözlükte en sonda yer alır?
A)Ateş B)Avunmak C)Ayna D)Azık

9.Aşağıdaki kelimelerin hangisinde tek harfli bir hece vardır?
A)Bardak B)Askı C)Aralık D)Alfabe

10.''Hanımeli '' kelimesinde kaç sesli ,kaç sessiz harf vardır?
A)8-4 B)2-2 C)4-4 D)4-2


CEVAP ANAHTARI: 1-B 2-D 3-C 4-A 5-A 6-A 7-C 8-D 9-C 10-C









FEN BİLGİSİ
1.Aşağıdaki varlıklardan hangisi cansız varlıklardır?
A)Kuş B)Taş C)Bebek D)Ot

2.Aşağıdaki canlılardan hangisi solungaç solunumu yapar?
A)Köpek B)Böcek C)Balık D)Solucan

3.Canlıların ışık,su, sıcaklığa gösterdiği tepkiye ne ad verilir?
A)Hareket B) Büyüme C)Solunum D)İrkilme

4.Aşağıdakilerden hangisi canlılarda boşaltım organı değildir?
A)Deri B)Böbrek C)Çiçek D)Yaprak

5.Aşağıdakilerden hangisi canlıların ortak özelliği değildir?
I. Fotosentez yapmaları II.Hareket etmeleri
III.Solunum yapmaları IV.Sporla çoğalmaları

A)I-II B)II-III-IV C)I-III-IV D)I-IV

6.Aşağıdakilerden hangisi madde-cisim örneği ve tanımlamasına uygun değildir?
A)Demir Maşa B)Su Buz
C)Kağıt Defter D)Gümüş Vazo

7.Aşağıdakilerden hangisi saf maddedir?
A)Tuzlu su B)Ayran C)Bakır D)Şekerli su

8.Aşağıdakilerden hangileri kimyasal değişmedir?
A)Buharlaşma -yoğunlaşma
B)Paslanma-çürüme
C)Paslanma -donma
D)Çürüme -erime

9.Aynı cins atomlardan meydana gelen maddelere ne ad verilir?
A)Bileşik B)Molekül C) Element D)Proton

10.Aşağıdaki maddelerden hangisinin yapısında tek cins atomlar bulunur?
A)Süt B)Şeker C)Karbon D)Tuz



CEVAP ANAHTARI:1-B 2-C 3-D 4-C 5-D 6-B 7-C 8-B 9-C 10-C








SOSYAL BİLGİLER

1.Aşağıdakilerden hangisi yazılı kurallar kapsamına girer?
A)Anayasa ve kanunlara uymak B)Bayram ziyaretlerinde bulunmak
C)Büyüklerin ellerinden öpmek
D)Otobüste yaşlı insanlara yer vermek

2.Aşağıdakilerden hangisi aile bireyleri arasında bulunmaması gereken özelliklerden birisidir?
A)Sevgi B)Saygı C)Kıskançlık D)Hoşgörü

3.Aşağıdakilerden hangisi bir sosyal güvence kurumu değildir?
A)Milli Eğitim Bakanlığı C)Bağ-Kur
B)Emekli Sandığı D)Sosyal Sigortalar Kurumu

4.Gölgenin ,öğle vaktindeki en kısa olduğu zaman uzantısı hangi yönü gösterir?
A) Kuzey B)Güney C)Doğu D)Batı

5.Yurdumuz kaç coğrafi bölgeye ayrılır?
A)5 B) 3 C)7 D)6

6.Aşağıdakilerden hangisi yurdumuzun sıra dağlarından biridir?
A)Ağrı dağı B)Süphan dağı C)Toros dağları D)Uludağ

7.Ülkemizdeki dağların ovaların ,akarsu ve göllerin yerlerini öğrenmek istediğimizde hangi tür haritadan yararlanılır?
A)İdari B)Coğrafi C)Fiziki D)Siyasi

8.Yazları serin kışları ılık her mevsim yağışlıdır.Yurdumuzda ki bu iklim tipine ne ad verilir?
A)Karasal iklim B)Akdeniz iklimi C)Ekvator iklimi D)Karadeniz iklimi

9.Akdeniz ikliminin bitki örtüsü nedir?
A)Orman B)Bozkır C)Maki D)Fundalık

10.Yeryüzünün belli bir bölümünün küçültülerek bir ölçeğe göre çizilmesine ne ad verilir?
A)Kroki B)Ölçek C)Harita D)Plan



CEVAP ANAHTARI:1-A 2-C 3-A 4-A 5-C 6-C 7-C 8-D 9-C 10-C



Logged
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 3967


View Profile
Re: Türkçe-sosyal-fen soruları
« Posted on: 20 Kasım 2017, 02:06:24 »

 

MESAJDAKİ DOSYA VE EKLENTİLERİ GÖRMEK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ.Üye olmak 10 Sniyenizi alacaktır.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Türkçe-sosyal-fen soruları oyunları, Türkçe-sosyal-fen soruları programı, Türkçe-sosyal-fen soruları , Türkçe-sosyal-fen soruları program yükle, Türkçe-sosyal-fen soruları download, Türkçe-sosyal-fen soruları hikayeleri, Türkçe-sosyal-fen soruları kitabı, Türkçe-sosyal-fen soruları haber, Türkçe-sosyal-fen soruları yükle, Türkçe-sosyal-fen soruları videosu, Türkçe-sosyal-fen soruları, şarkı sözleri
Logged
 
İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Y G Son Mesaj
İşte Türkçe'ye giren yeni kelimeler Sohbet / Eğlence cendere 1 3102 Son Mesaj 01 Temmuz 2008, 21:42:52
Gönderen: cendere
Matematik, Türkçe, Hayat Bilgisi Test Soruları 2. Sınıflar feyza05 1 12591 Son Mesaj 04 Kasım 2008, 23:50:25
Gönderen: cherokee
5.sınıf türkçe dersi proje ve per. ödevi Ödev feyza05 2 8772 Son Mesaj 03 Ocak 2010, 17:15:37
Gönderen: şebnem
4-5.SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ 1.SINAV SORULARI Birleştirilmiş Sınıflar mehmetaydemir 0 3234 Son Mesaj 04 Kasım 2008, 22:17:13
Gönderen: mehmetaydemir
4. Sınıf Türkçe Sosyal Ve Fen 3. Yazılı 4. Sınıflar Mehmet 0 2449 Son Mesaj 08 Ocak 2010, 22:07:23
Gönderen: Mehmet
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

|- | - | - | - | -
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines

sitemap ( urllist ( rss ( archiv ( arsiv ( xml (

MKPortal ©2003-2007 mkportal.it