*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
08 Ocak 2009, 03:53:40

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
K: Çocuklarda Davranış Bozukluğu  (Okunma Sayısı 117 defa)
« : 20 Kasım 2008, 00:00:31 »

feyza05 Offline
Yönetim Ekibi
Bilge Üye

Davranış bozuklukları çocuğun çeşitli ruhsal ve bedensel nedenlere bağlı, iç çatışmalarını davranışlarına aktarması sonucu ortaya çıkar. Hırçınlık, sinirlilik, saldırganlık, inatçılık, yalan, çalma, küfür gibi davranışlar davranış bozukluklarına girer.

Bir çocuğun davranışının bozukluk sayılabilmesi için bazı ölçütler gerekir. Bu ölçütler:

1-Yaşa uygunluk: Her gelişim döneminin kendine özgü davranışları vardır. Bu nedenle çocuğun içinde bulunduğu gelişim döneminin özelliklerini iyi bilmek gerekir. Ör; 2 yaş çocuğu negativist,hareketlidir ve istenilen Şeyi yapmaz. Freud'un anal, Erikson'un özerkliğe karşı kuşku ve utanç dönemine rastlayan bu yaşlarda çocuk, özerk bir birey olduğunu öğrenir.Kendisi istemeyince altının değiştirilmesini istemez, öpülmeyi reddeder.

3-5 yaş çocuğu dikkat çekmek ister.Hayal dünyası çok geniş olduğu için inanılmaz öyküler anlatabilir.Henüz yalanla yalan olmayanı ayırt edemezler. Bu nedenle  bu yaşlardaki çocukların anlattıkları yalan olarak kabul edilmezken, 11-14 yaşlarındaki çocuklarda görülen yalan normalden sapan bir davranış olarak kabul edilir.

2-Yoğunluk:Bir davranışın bozukluk olarak kabul edilmesindeki 2. Ölçüt yoğunluktur.Ör; 5 yaş çocuğunda öfke ve huysuzluk doğalken, bu davranış başkasına fiziki zarar verme Şekline dönüşürse, davranış bozukluğu kategorisine girer.

3-Süreklilik:Çocuğun belirli bir davranış türünü ıısrarlı bir biçimde ve uzun zaman devam ettirmesidir.

4-Cinsel rol beklentileri: Erkeklerde kızlara oranla daha saldırgan olmaları beklenirken, davranışları ile erkeklere benzer saldırgan davranan kızların davranışları normalden sapan davranış kategorisine girer.
alıntı

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Çocuklarda Davranış Bozukluğu
« Posted on: 08 Ocak 2009, 03:53:40 »

Merhaba ziyaretçimiz. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz.Siteden daha fazla yararlanmanız,konulardaki eklenti,dosya ve dökümanları görmek için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Çocuklarda Davranış Bozukluğu oyunları, Çocuklarda Davranış Bozukluğu programı, Çocuklarda Davranış Bozukluğu , Çocuklarda Davranış Bozukluğu program yükle, Çocuklarda Davranış Bozukluğu download, Çocuklarda Davranış Bozukluğu hikayeleri, Çocuklarda Davranış Bozukluğu kitabı, Çocuklarda Davranış Bozukluğu haber, Çocuklarda Davranış Bozukluğu yükle, Çocuklarda Davranış Bozukluğu videosu, Çocuklarda Davranış Bozukluğu, şarkı sözleri

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Y G Son Mesaj
Davranış Çiçeği Özel Eğitimle İlgili Herşey Burada akkuru 5 764 Son Mesaj 28 Mayıs 2008, 08:18:02
Gönderen: akkuru
Çocukta Davranış Eğitimi Eğitim cendere 0 246 Son Mesaj 25 Ağustos 2008, 22:51:39
Gönderen: cendere
Davranış Takip Formu Diğerler Etkinlikler feyza05 0 330 Son Mesaj 12 Ekim 2008, 03:29:05
Gönderen: feyza05
DİSLEKSİ (öğrenme bozukluğu) Özel Eğitimle İlgili Herşey Burada okancan 2 85 Son Mesaj 29 Kasım 2008, 14:13:59
Gönderen: okancan
uyum ve davranış sorunları-sunu Eğitim viyolin 2 35 Son Mesaj 06 Ocak 2009, 22:46:38
Gönderen: viyolin
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

|- | - | - | - | -