*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
08 Ocak 2009, 04:16:26

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
K: Atatürk ve Annesi  (Okunma Sayısı 190 defa)
« : 26 Ekim 2008, 14:55:10 »

oğlum doğana kadar en yakışıklı bendim :=)
okancan Offline
Yönetim Ekibi
Bilge Üye

Atatürk ve Annesi

Bu ana, oğluna daha beşik çocuğu iken, vatan ve millet sevgisini telkin eden ninnilerden başlamış, Onu her çağında aynı akidelerle büyütmüş, köyde, şehirde tahsile sevk etmiş, ilim ve irfan aşılamıştı. Yetişen, mevkiini bulan halaskar oğlunu, o, Mustafa Kemal yapmıştı.

Anasını ziyaretlerinin her birinde Atatürk onun mübarek elini büyük bir saygıyla öperdi. Sonra anasının karşısında o büyük adam küçülür Mustafa olurdu.

Çankaya'da bu ana-oğul görüşmelerinin birinde şahit olduğum bir vaziyeti, kıymeti hudutsuz olan Bayan Zübeyde'nin faal zekasının bir numunesi olarak arz edeceğim.
Atatürk, anasının elini öptü. Bayan Zübeyde oğluna elini uzatırken coşkun sevgisinin gözlerinde toplanan bütün ifadesiyle Atatürk'ü bağrına basmak istiyordu. Onu kucakladıktan sonra aziz Türk Milleti'ne eşsiz bir halaskar kahraman veren ana olmak itibariyle gururlanmalıydı. Fakat öyle olmadı, bahtiyarlığını gülen ve şirin yüzünden okurken o büyük Türk anası kolları arasında uzaklaşan ciğerparesinin eline sarıldı.

Atatürk: "Ne yapıyorsun anne" dedi. Elini çekmek istedi.
Bayan Zübeyde, sükunetle ve kat'i bir ciddiyetle:

"Ben senin ananım, sen benim elimi öpmekle bana karşı olan vazifeni yapıyorsun, fakat sen vatanı ve milleti kurtaran bir devlet reisisin. Ben de bu aziz milletin bir ferdiyim ve onun tebasıyım. Elini öpebilirim." cevabını verdi.

Oğlunun elini öpmekten ziyade Bayan Zübeyde, bu hareketiyle oğlunun mevkiinin en büyük ihtirama layık olduğunu etrafındakilere işaret ediyordu. Büyük Türk anası Sayın Bayan Zübeyde'yi ne zaman hatırlasam gözlerim yaşarır, onun buna benzer hatıraları önünde derin hürmet duyarım. Bu mülakat sayesinde gerek onu ve gerekse oğlunu her ikisinin büyük terbiye ve nezaket kabiliyetlerini daha yakından tanımıştım.

Alıntıdır

olması gerekenler zaten yanımda...
olması gerekip te yanımda olmayanlar kimin umurunda....

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Atatürk ve Annesi
« Posted on: 08 Ocak 2009, 04:16:26 »

Merhaba ziyaretçimiz. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz.Siteden daha fazla yararlanmanız,konulardaki eklenti,dosya ve dökümanları görmek için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Atatürk ve Annesi oyunları, Atatürk ve Annesi programı, Atatürk ve Annesi , Atatürk ve Annesi program yükle, Atatürk ve Annesi download, Atatürk ve Annesi hikayeleri, Atatürk ve Annesi kitabı, Atatürk ve Annesi haber, Atatürk ve Annesi yükle, Atatürk ve Annesi videosu, Atatürk ve Annesi, şarkı sözleri

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Y G Son Mesaj
ATATÜRK'ün halısı ATATÜRK Hakkında Herşey cendere 0 482 Son Mesaj 20 Temmuz 2008, 19:52:10
Gönderen: cendere
Atatürk ve sakal Slaytlar cendere 0 238 Son Mesaj 08 Eylül 2008, 00:37:55
Çin'de Atatürk !!!... ATATÜRK Hakkında Herşey cendere 0 266 Son Mesaj 24 Eylül 2008, 13:05:20
atatürk Müzik Etkinlikleri inci.tanem_ea 0 150 Son Mesaj 20 Ekim 2008, 17:42:49
Gönderen: inci.tanem_ea
ATATÜRK Müzik Etkinlikleri inci.tanem_ea 0 169 Son Mesaj 23 Ekim 2008, 22:26:24
Gönderen: inci.tanem_ea
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

|- | - | - | - | -